Grejen är väl att jag inte tycker om att småhandla, nej en storhandling i månaden och sen en gång till affären per vecka max - för att köpa ny frukt, grönt och mjölk.
Hade en trevlig tjejkväll i fredags i alla fall. Det blev kycklinglasagne till middag, Maja gjorde en mästerlig bechamelsås och vi andra hackade, stekte och blandade för fullt.
Kycklinglasagne
- 8 msk olivolja
- 700 gram kycklingkött utan ben
- 200 gram svamp, cirka 30 champinjoner
- 1 rödlök
- 2 pkt fryst hel spenat
- salt och peppar
- 1,2 pkt pastaplattor, cirka 40 st
- en och en halv sats bechamelsås, byt eventuellt ut hälften av osten mot smulad blåmögelost
- # Bechamelsås med ost och muskot
- 100 gram smör
- 1 dl mjöl
- 1 l standard mjölk
- 0,5 tsk riven muskot
- salt och peppar
- 400 gram riven mozzarella eller valfri ost
Tillagning av recept
- Tina spenaten. Skär kycklingen i små bitar. Rensa och dela svamparna på mitten. Skala och hacka löken. Hacka spenaten grovt. Fräs kycklingen först sedan resten i en gryta med olivolja några minuter. Detta blir fyllnignen. Gör bechamelen. Varva och grädda som köttlasagnen.
- # Bechamelsås med ost och muskot: fräs mjölet i smöret tills det är ljusbrunt, tillsätt mjölken lite i taget under omrörning. Låt koka under omrörning i minst fem minuter. Smaksätt med muskot, salt och peppar. Osten strös ovanpå såsen eller vänds i precis innan såsen används.
I vår lasagne fick även två chilifrukter åka med, vilket fullkomligt räddade smaken och gjorde maten intressant utan att vara direkt stark. M tyckte att kycklingen var god och lsaganen i övigt, men svampen var ju ingen hit tyvärr. Får se om jag kan hitta på något att sersätta den med.
Nu är det tvättstga som gäller!
ja ifall juristkarriären misslyckas kan jag ju starta bechamelsåsföretag. alltid nåt :p
SvaraRadera