fredag 25 september 2009

Vad är det som luktar bränt?

Det är mitt improviserade bröd som ryker upp i köket. Improviserat för att jag varken hade brödjäst eller ett ordentligt recept att gå efter igårkväll. Så det fick bli torrjäst för söta degar, en blandning av vetemjöl special, rågsikt och durumvete, samt salt och en massiv sked honung. Det hela lämnades på balkongen för att kalljäsa. Vilket det gjorde fint.

Men ugnen var för varm och brödet var för kallt, så de två första limporna brändes vid redan efter 10 minuter... nästa plåt blev bättre. Ska smaka ikväll när Sanna och Soffi kommer förbi (till middag blir det Canneloni med hemgjord pasta), blanda lite drinkar och sen drar vi ut och dansar! Party party!

Bredvis spisen står en glasburk med surdeg och myser. Det ska bli spännande att se om jag lyckas den här gången och faktiskt kan baka nått med surdegen. Återkommer om 5 dagar när den har mognat.

1 kommentar:

  1. Hoppas att ni hade skoj att det inte är ont i mössan idag. Kram Kram

    SvaraRadera