söndag 22 februari 2009

Grodan går på Operan


Så har man blivit finkulturell, gått på Opera och sett Verdi's Macbeth, finklädd till tänderna i en blå asia style Kookai klänning som jag hittade second-hand på Götgatan innan nyår och ätpinnar i håret. M var minst lika fin i sin kostym, fast kryckorna störde intrycket något.

Det var nära att vi missade hela kalaset faktiskt, med mig på klackar och honom på kryckor tog saker och ting mer tid än de brukar. 18 minuter över 6 stapplade vi in på Operan, flåsande och täckta i snö men med tolv minuter till godo. Med platser på Övre Tredje Raden kunde vi bara tacka gudarna för hissar...

Visste inte riktigt vad jag hade att vänta mig av en opera, kan ju inte påstå att jag brukar lyssna på den genren av musik. Men det var riktigt coolt att se hela orkestern långt där nere i diket och när ljuset släcktes och ridån gick upp var det riktigt spännande. Den maffiga musiken lamslog oss något och det tog en stund innan man vande sig vid att släppa textmaskinen med blicken och titta på scenen. Opera sjungs ju på italienska, men den var textad på svenska så att man kunde hänga med.

Det tog en akt innan jag fullt kunde komma in i vad som pågick nere på scenen, men efter pausen sögs man direkt in i historien igen. På det stora hela var det en riktigt cool kväll och jag skulle gärna göra om det igen. Absolut bäst var i alla fall musiken, det tyckte både jag och M.

Och vi klarade oss helskinnade undan Macbeth's förbannelse.

2 kommentarer:

  1. Jag har också varit på opera en gång (man ska inte dö nyfken). Vi såg Salome. Jag kan inte påstå att det gav mersmak, snarare "jaha, nu vet jag vad det är, men det är inte min grej". Kul att ni såg något som ni vill göra om. Kram

    SvaraRadera
  2. Did you pee in yor pants?

    SvaraRadera